Dec. 12th 2017 A’dam (NL) 2-Day Design Thinking Fundamentals Course

NOTE: Deze NL editie van de 2-Daagse Fundamentals Course is op het moment uitverkocht, maar u kunt zich hier registreren voor de volgende Engelstalige editie die zal plaats vinden op 17 en 18 januari 2018. Of neem contact op met ons op via info@designthinkersacademy.com als u op de wachtlijst geplaatst wilt worden.

(Dutch spoken) Een interactieve tweedaagse training waarin je uitgebreid kennis maakt met de principes van Design Thinking, zowel ‘hands-on’ aan de slag met de tools als met de methodiek en terminologie. Wij geloven dat een kennismaking met dit materiaal het beste gaat via ‘leren door te doen’.

De tools die je gedurende deze twee dagen leert zijn: Stakeholder Mapping, Value Network Mapping, Personas, Customer Journey Mapping, Service Scenario Mapping en Prototyping. We werken tijdens de training met een actueel vraagstuk wat de vertaalslag makkelijker maakt om met de tools te werken. Vanzelfsprekend is de training direct toepasbaar in je eigen werkomgeving.

Alle toegepaste tools zijn voor de deelnemers direct na de training beschikbaar en gratis te gebruiken.

Deze training wordt gegeven in samenwerking met het Design Thinking Center.
—————————————————————————————————————-
OVERZICHT PROGRAMMA
01_SDF_program_NL—————————————————————————————————————-
THEORIE
Ondanks de stevige ‘hands-on’ opzet beginnen we vanzelfsprekend met een compact theoretisch kader over Design Thinking. Wat is het en wat is de oorsprong? Wat zijn de verschillende scholen en waarin verschillen zij? Gepresenteerde best practices zorgen voor een nog beter begrip.

‘LEREN DOOR TE DOEN’
De sterke nadruk ligt tijdens de twee dagen op het proberen en ervaren van de belangrijkste tools en technieken. Dit allemaal aan de hand van een aansprekend vraagstuk. Zo ga je ook zelf op onderzoek uit. En met de opgedane kennis vervolg je het ontwerptraject zodat je ervaart hoe het is om die inzichten om te zetten in concrete verbeteringen.
—————————————————————————————————————-
JE ZULT WERKEN MET DE VOLGENDE TOOLS:
Stakeholder Mapping is een handige tool om een overzicht te krijgen van het ‘eco-systeem’ rondom het vraagstuk. Stakeholders zijn belanghebbenden in het proces. Door haar onderlinge krachten te analyseren ontstaat een beter begrip voor ieders opstelling.

Value Network Mapping legt de nadruk op wat de verschillende stakeholders onderling met elkaar aan ‘waarden’ uitruilen. Met welk belang nemen zij deel aan het proces? Deze analyse biedt gedetailleerde inzichten in de onderlinge verhoudingen en samenwerkingen.

Personas zijn sets van specifieke eigenschappen vormgegeven in herkenbare personen. Op basis van goed kwalitatief onderzoek kom je achter bepaalde gemeenschappelijke waarden, normen, houdingen en gedrag van mensen. Deze vormen samen de diverse persona’s die aan de basis staan van Customer Journey’s.

Customer Journey Mapping maakt het mogelijk om in de schoenen van eindgebruiker te gaan staan. Door in detail de verschillende onderdelen van een zogeheten klantreis op een rij te zetten, dompel je jezelf onder in hun belevingswereld. Je komt zo dichterbij de werkelijkheid en leert wat mensen echt nastreven en hoe ze dat realiseren. Je krijgt inzicht in hun beslissingsprocessen en waar verwachtingen en realiteit samenkomen.

De tool kan worden gebruikt door consumenten en management, medewerkers en stakeholders, of nog beter in samenspraak. Het levert je klantinzichten op waarmee producten en diensten kunnen worden verbeterd.

Service Scenarios zijn zeer handig om de vernieuwde services te visualiseren, door de ogen van de klant. Door een concept praktisch en concreet te maken ontstaat vaak een hernieuwde dialoog over het concept. Deze tool is ideaal om dit proces te begeleiden.

Prototyping maakt het mogelijk om op een goedkope manier pas ontwikkelde ideeën snel vorm te geven zodat klanten het direct kunnen testen. Vaak zijn prototypes gemaakt van eenvoudige materialen als papier en karton, maar het kan ook bijvoorbeeld met Lego. Een rollenspel is een andere krachtige vorm van prototyping.

Alle toegepaste tools zijn voor de deelnemers direct na de training beschikbaar en gratis te gebruiken.

Deze video geeft je een idee van een van onze uitgebreidere Design Thinking trainingen:

—————————————————————————————————————-
DATA en LOCATIE

Taal: Nederlands
Venue: Design Thinking Center, Willem Fenengastraat 4c, Amsterdam
Dates: 12 en 13 December 2017

Max. aantal deelnemers: 20

Trainers: Tim Schuurman, zeer ervaren trainer en senior facilitator met een achtergrond in Change Management en Business Modeling. Mede-oprichter van de DesignThinkers Academy & Christof Zürn, Chief Design Officer van Design Thinking Center.

Prijs: Early Bird prijs € 1.495,= tot 12 november 2017, Standaard prijs € 1.595,= (inclusief lunch, snacks en drankjes). Korting beschikbaar voor zelfstandigen, groepen of NGO’s.

NOTE: Deze NL editie van de 2-Daagse Fundamentals Course is op het moment uitverkocht, maar u kunt zich hier registreren voor de volgende Engelstalige editie die zal plaats vinden op 17 en 18 januari 2018. Of neem contact op met ons op via info@designthinkersacademy.com als u op de wachtlijst geplaatst wilt worden.

—————————————————————————————————————-
REGISTRATIE

Om te registreren voor deze training kun je de ‘REGISTER’ knop gebruiken rechtsboven op deze pagina.