Course Description

2-Daagse Design Thinking Facilitatie Training November 2019

Antwerpen
Deze editie is op dit moment uitverkocht, maar u bent meer dan welkom bij de volgende editie van de 2 Daagse Design Thinking Facilitatie Training
Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met ons support team. Zij helpen u graag!

Leer hoe je workshops optimaal begeleidt aan de hand van de principes van Design Thinking voor een gemengd publiek. In deze intensieve, tweedaagse cursus voor design thinking-coaches leer je hoe je mensen begeleidt doorheen een design thinking-sessie.

Je bent al goed bekend met Design Thinking, je kent alle tools en je hebt deze ook al in de praktijk gebracht. Je begrijp het. Maar hoe faciliteer je een Design Thinking workshop voor een publiek dat nog niet over dezelfde kennis beschikt? Hoe breng je dan energie en flow in je workshop? Hoe speel je in op groepsdynamiek? Dit vraagt om een andere skills set. DesignThinkers Academy kan je daar bij helpen!

Deze op de praktijkgerichte ervaring organiseren we al 4 jaar lang gespreid over 2 dagen, gevolgd door een persoonlijke coachingsessie waarin we je aanleren hoe je Design Thinking-workshops in jouw job kunt begeleiden. De activiteiten van de tweedaagse opleiding zijn een evenwichtige mix van theorie en praktijk:

Dag 1:
Evaluatie van coachingvaardigheden, workshoptypes, zuivere Design Thinking-workshopflow, definitie van de term probleemformulering en de kunst van het coachen, opstellen van de agenda en vormgeven van de workshop.

Dag 2:
Energiemanagement, teammanagementcoaching, het begeleiden van een echte Design Thinking-workshop, feedback over coachingvaardigheden.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Begeleiding is van essentieel belang voor een geslaagde workshop Design Thinking. Tijdens dergelijke sessies worden immers mensen met een verschillende achtergrond samengebracht om specifieke uitdagingen aan te gaan. De belangrijkste taak van de coach is dan ook dat hij een ruimte en omgeving creëert waarin iedereen zich op zijn gemak voelt en zijn creativiteit de vrije loop kan laten.

We geloven sterk in ‘al doende leren’, dus de coachtraining zal een intensief en uiterst praktisch gebeuren zijn. Je zult in kleine teams samenwerken aan alle verschillende aspecten van het begeleiden van workshops. Je maakt daarvoor gebruik van de instrumenten van Design Thinking (zoals stakeholder mapping, customer journey mapping en prototyping), maar de nadruk ligt wel steeds op jouw persoonlijke coachingvaardigheden in het vormgeven en begeleiden van workshops over Design Thinking, en niet op de instrumenten die je daarvoor gebruikt. Want laat ons eerlijk zijn: die heb je al onder de knie. Toch?

PERSOONLIJKE COACHING SESSIE

Om er zeker van te zijn dat je nieuwe kennis blijft hangen, is het van cruciaal belang dat je die kennis zo snel mogelijk in de praktijk brengt. Dus nog vóór de training krijg je de vraag om al eens goed na te denken over de eerste gelegenheid waarbij je je nieuwe kennis in jouw job kunt toepassen. Tijdens de training bereid je die gelegenheid voor samen met de trainers en andere deelnemers aan de sessie.
Tijdens de coachingsessie krijgen de deelnemers elk individuele tijd met een van de trainers om alle uitdagingen van hun eigen specifieke situatie te bespreken.

Deze video geeft je al een eerste indruk van onze coachingtrainingen met grote ondernemingen:

TRAINERS

Jeroen van der Weide, is een van de senior facilitators van DesignThinkers Academy. Jeroen richt zich op het stimuleren van creative leadership in corporate omgevingen om op deze manier nieuwe oplossingen te vinden voor problemen. Dit doet hij door gebruik te maken van Design Thinking in creatieve processen.

Alwin Put, gespecialiseerd in Business Engineering in Management Information Systems. Hij is als creatief Strateeg en Facilitator werkzaam werkzaam in Marketing, Branding en Experience Design.

We can also offer you a tailor-made coaching program designed around your specific team objectives to guide you through the DT process. Our DT professionals can come over to you, we are represented in over 25 countries, or you are most welcome to join us at our DT Academy Studio in Amsterdam. Please reach out to us for more information.

In this 2-day high energy course for Design Thinking practitioners you learn how to guide people in a Design Thinking session.

We strongly believe in ‘Learning by Doing’, so the Facilitation Training will be a high energy and hands-on event.

We strongly believe in ‘Learning by Doing’, so the Facilitation Training will be a high energy and hands-on event. You’ll be challenged to work in small teams working on all the different aspects of facilitating workshops.

About this Event

Locatie: Spark 9, Stoofstraat 9, 2000 Antwerpen, België

Datum: 28 en 29 november 2019 + ½ uur persoonlijke coaching sessie
Taal: Nederlands
Max. deelnemers: 12

Tickets

Early Bird Ticket Prijs: € 1.495,=
T/m 28 oktober 2019

Reguliere Ticket Prijs: € 1.595,=

Prijzen zijn exclusief BTW.
Bij het ticket zijn ook inbegrepen: lunch, ochtend en middag snacks, dranken gedurende de hele dag. Een certificaat van DesignThinkers Academy wordt uitgereikt aan deelnemers die de training succesvol afronden. Kortingen zijn beschikbaar voor teams, freelancers, Non-Profit- en overheidsorganisaties. Bij specifieke opmerkingen of vragen, helpen wij graag;  info@designthinkersacademy.com.

Heb je niet de juiste training gevonden?
Kijk op onze Global DTA website voor meer trainingen in het Engels!