2-Daagse Design Thinking Fundamentals Course Feb 2019

Amsterdam

(Nederlands gesproken) Een interactieve 2-Daagse training waarin je uitgebreid kennis maakt met de principes van Design Thinking, zowel ‘hands-on’ aan de slag gaat met de tools als met de methodiek en terminologie.
De tools die je gedurende deze twee dagen leert zijn: Stakeholder Mapping, Value Network Mapping, Personas, Customer Journey Mapping, Service Scenario Mapping en Prototyping. We werken tijdens de training met een actueel vraagstuk wat de vertaalslag naar werken met de tools gemakkelijker zal maken. Vanzelfsprekend is de training direct toepasbaar in je eigen werkomgeving.

THEORIE

Ondanks de stevige ‘hands-on’ opzet beginnen we vanzelfsprekend met een compact theoretisch kader over Design Thinking. Wat is het en wat is de oorsprong van deze methodologie? Wat zijn de verschillende scholen en waarin verschillen zij? Gepresenteerde best practices zorgen voor een nog beter begrip van de werken van Design Thinking.

‘LEARNING BY DOING’

De nadruk ligt tijdens de twee dagen op het proberen en ervaren van de belangrijkste tools en technieken. Dit allemaal aan de hand van een aansprekend vraagstuk. Zo begin je zelf met het ontwikkelen van je kader door onderzoek te doen. Met de opgedane kennis vervolg je het ontwerptraject zodat je ervaart hoe het is om die inzichten om te zetten in concrete verbeteringen.

DE VOLGENDE TOOLS KOMEN AAN BOD;

Stakeholder Mapping is een handige tool om een overzicht te krijgen van het ‘eco-systeem’ rondom het vraagstuk. Stakeholders zijn belanghebbende partijen in het proces. Door onderlinge krachten te analyseren ontstaat een beter begrip voor ieders opstelling.

Value Network Mapping legt de nadruk op wat de verschillende stakeholders onderling met elkaar aan ‘waarden’ uitruilen. Met welk belang nemen zij deel aan het proces? Deze analyse biedt gedetailleerde inzichten in de onderlinge verhoudingen en samenwerkingen.

Personas zijn sets van specifieke eigenschappen vormgegeven in herkenbare personen. Op basis van goed kwalitatief onderzoek kom je achter bepaalde gemeenschappelijke waarden, normen, houdingen en het gedrag van mensen. Deze vormen samen de diverse personas die aan de basis staan van Customer Journey Mapping.

Customer Journey Mapping maakt het mogelijk om in de schoenen van eindgebruiker te gaan staan. Door in detail de verschillende onderdelen van een zogeheten klantreis op een rij te zetten, dompel je jezelf onder in hun belevingswereld. Je komt zo dichterbij de werkelijkheid en leert wat mensen echt nastreven en hoe ze dat realiseren. Je krijgt inzicht in hun beslissingsprocessen en waar verwachtingen en realiteit samenkomen. De tool kan worden gebruikt door consumenten en management, medewerkers en stakeholders, of nog beter in samenspraak. Het levert je klantinzichten op waarmee producten en diensten kunnen worden verbeterd.

Service Scenarios zijn zeer handig om de vernieuwde services te visualiseren, door de ogen van de klant. Door een concept praktisch en concreet te maken ontstaat vaak een hernieuwde dialoog over het concept. Deze tool is ideaal om dit proces te begeleiden.

Prototyping maakt het mogelijk om op een goedkope manier pas ontwikkelde ideeën snel vorm te geven zodat klanten het direct kunnen testen. Vaak zijn prototypes gemaakt van eenvoudige materialen als papier en karton, maar het kan ook bijvoorbeeld met Lego. Een rollenspel is een andere krachtige vorm van prototyping.

Alle toegepaste tools zijn voor de deelnemers direct na de training beschikbaar en gratis te gebruiken.

 

TRAINERS

Dirk Jan Plender, is een change/Design Thinking Consultant met veel ervaring.

Jeroen van der Weide, is een van de senior facilitators van DesignThinkers Academy. Jeroen richt zich op het stimuleren van creative leadership in corporate omgevingen om op deze manier nieuwe oplossingen te vinden voor problemen. Dit doet hij door gebruik te maken van Design Thinking in creatieve processen.

Register

Our main objective is to provide you with hands-on tools that you can use immediately the next day in your working environment.

Besides the training program you will be handed out a toolkit, certificate and access to the DT Academy Network virtual environment.

The end result is aimed at a transformation of the participants, knowledge of tools and methods, a deep understanding of the value of design, and professional & personal growth.

About this Event

Locatie: Design Thinking Center; Willem Fenengastraat 4c, Amsterdam

Taal: Nederlands
Data: 11 en 12 februari 2019
Max. participants: 15

Tickets

Early Bird Ticket Price € 1.495,=
Tot 11 januari 2019

Regular Ticket Price € 1.595,=

Onderdeel van de ticket prijst zijn; een gezonde en lekkere lunch en snacks en drankjes gedurende de dag. Daarnaast wordt bij succesvolle afronding van de training een certificaat van deelname uitgekeerd. Kortingen zijn mogelijk voor teams, freelancers, non-profit organisaties, NGO’s. Wanneer je vragen hebt, kun je contact opnemen met info@designthinkersacademy.com

Sign up now