Course Description

2-daagse Design Thinking Facilitatie Training

Leer hoe je workshops optimaal begeleidt aan de hand van de principes van Design Thinking. In deze intensieve, 2-daagse training voor Design Thinking coaches leer je hoe je mensen nog beter door een Design Thinking proces begeleidt. 

Je bent al goed bekend met Design Thinking, je kent alle tools en je hebt deze ook in de praktijk gebracht. Je begrijpt het. Maar hoe faciliteer je een Design Thinking workshop voor een publiek dat nog niet over dezelfde kennis beschikt?; Hoe breng je energie en flow in je workshop?; Hoe speel je in op groepsdynamiek? Dit vraagt om een andere skills set. 

Na de 2 trainingsdagen krijg je de mogelijkheid een (online) coachingssessie met één van onze facilitators aangeboden. Hierin kun je om tips en feedback vragen en samen reflecteren op je meest recente ervaringen als facilitator.

De activiteiten van de tweedaagse opleiding zijn een evenwichtige mix van theorie en praktijk:

Evaluatie van coachingsvaardigheden, workshop types, de Design Thinking workshopflow, definities van de termen als probleemformulering, de kunst van het coachen, het opstellen van de agenda en het vormgeven van de workshop.Energiemanagement, team management, coaching, het begeleiden van een echte Design Thinking workshop, feedback op je persoonlijke coachingsvaardigheden.

Choose your session

DATE
...

Request Incompany

Tailor-made coaching around your challenge
ACHTERGRONDINFORMATIE

Begeleiding is van essentieel belang voor een geslaagde workshop in Design Thinking. Tijdens dergelijke sessies worden vaak mensen met een verschillende achtergronden samengebracht om specifieke uitdagingen aan te gaan. De belangrijkste taak van de facilitator is dan ook dat hij een ruimte en omgeving creëert waarin iedereen zich op zijn gemak voelt en zijn creativiteit de vrije loop kan laten.
We geloven sterk in ‘Learning by Doing’, daarom is deze training voornamelijk praktisch ingericht. Je zult in kleine teams samenwerken aan alle aspecten van het begeleiden van workshops. Je maakt daarvoor gebruik van de tools van Design Thinking (zoals Stakeholder Mapping, Customer Journey Mapping en Prototyping), maar de nadruk ligt in elke fase op jouw persoonlijke coaching vaardigheden en niet op de instrumenten die je daarvoor gebruikt.

We willen daarom nogmaals benadrukken dat het essentieel is dat je al goed bekend bent met de tools van Design Thinking. Twijfel je of deze training bij je past, neem dan gerust contact met ons op via mail of telefoon, we begeleiden je graag in het maken van een onderbouwde keuze.

PERSOONLIJK PROJECT

Om er zeker van te zijn dat je nieuwe kennis blijft hangen, is het van cruciaal belang dat je die kennis zo snel mogelijk in de praktijk brengt. Nog vóór de training krijg je de vraag om al eens goed na te denken over de eerste gelegenheid waarbij je je nieuwe kennis in de praktijk kunt brengen. Tijdens de training bereid je die gelegenheid samen met de trainers en andere deelnemers aan de sessie voor.
Tijdens de coachingsessie krijgen de deelnemers tijd om met een van de trainers uitdagingen van hun eigen specifieke situatie te bespreken.

Na de training wordt de toolkit uitgereikt zodat je zelf de tools in je eigen omgeving in de praktijk kunt brengen.

Deze video geeft je een beeld van hoe onze trainingen er uit kunnen zien in een internationaal bedrijf:

We can also offer you a tailor-made coaching program designed around your specific team objectives to guide you through the DT process.

, Please reach out to us for more information

Contact us

Choose your session

DATE
...

Request Incompany

Tailor-made coaching around your challenge