STAP (NL)

STAP-budget

Een opleiding of training volgen betekent vaak een financiële investering. De overheid ondersteunt je hierin met het STAP-budget: een subsidie van maximaal € 1.000 voor het volgen van een opleiding of training. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Ook bij DesignThinkers Academy kun je deze subsidie inzetten.

Voor werkenden én werkzoekenden

Met het STAP-budget wil de overheid mensen helpen om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan. De subsidie geldt voor zowel werkenden als werkzoekenden. Met het STAP-budget kun je een opleiding of training volgen met €1.000,- voordeel. Dit kan per persoon één keer per jaar. Je bent vrij om zelf een opleiding of training te kiezen. Wil jij één van onze Design Thinking cursussen volgen? Ons volledige cursusaanbod vind je hier.

LET OP: vul het reguliere aanmeldingsformulier in, en zet ‘aanmelden met STAP’ in de opmerkingen. 

Stappenplan

1. Jij kiest een training en meld je aan op onze website

Maak een keuze uit één van onze opleidingen en trainingen. Hulp nodig? Bel voor vrijblijvend advies naar 020 471 00 70. Meld je via onze website aan voor een training door op de cursuspagina te klikken. Zet in de opmerkingen van het reguliere registratieformulier:  ‘Aanmelden met STAP’. Na je aanmelding ontvang je van ons een bevestigingsmail dat we je aanmelding in goede orde hebben ontvangen. LET OP: dit is nog niet het STAP-aanmeldingsbewijs.

2. Wij sturen je een STAP-aanmeldingsbewijs

Wij gaan voor je aan de slag en verstrekken binnen drie werkdagen een STAP-aanmeldingsbewijs (een Pdf-bestand). Het STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig voor het indienen van je aanvraag bij het UWV. Houd je mailbox (inclusief spam) dus goed in de gaten!

3. Jij vraagt STAP budget aan bij het UWV

Met het STAP-aanmeldingsbewijs vraag je STAP-budget aan in het STAP-portaal van het UWV. Je dient hiervoor in te loggen met je DigiD. Doe dit zo snel mogelijk want er wordt gewerkt met aanvraag tijdvakken met een beperkt budget. Na aanvraag doet het UWV binnen één werkdag uitspraak over de eventuele toekenning. Let op: je krijgt maar één toekenning per kalenderjaar, ongeacht de investeringsprijs van de cursus.

4. Wij nemen contact met je op 

Bij toekenning van het STAP-budget kunnen wij je laten starten met de training. Voorafgaand aan de training nemen wij per e-mail contact met je op. Onder andere om je te laten weten of en waar de opleiding of training van start gaat.

5. Je kunt van start

Het gaat beginnen! Je kunt nu deelnemen aan je training!

6. Afronding

Na afronding van de opleiding of training dienen wij een bewijs van deelname (het resultaat van de opleiding of training: ‘succesvol’ of ‘niet succesvol’) in bij het UWV. UWV beslist of het STAP-budget definitief wordt toegekend of, als niet aan de studieverplichtingen is voldaan, afgewezen. Hiervan ontvang jij bericht van het UWV.

 

Let op! Een STAP-aanmelding moet hieraan voldoen

STAP-budget wordt alleen toegekend door het UWV indien de opleiding of training minimaal 4 weken na het moment van aanvragen en binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak start. Stel je vraagt STAP-budget aan op 1 juli, dan dient de opleiding of training dus te starten tussen 29 juli en 30 november.